Loaded fries met stoofvlees
30 min bereidingstijd
2 uur stoven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd het vlees in blokjes. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Snipper de uien grof.
- Smelt in een braadpan de boter. Fruit de uien 2 minuten. Bak het vlees 5 minuten mee. Schenk het bier langs de rand in de pan. Voeg de stroop, de azijn en de laurierblaadjes toe. Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan.
- Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in 2 uur gaar. Maak intussen de groenten schoon.
- Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de spruiten in 8-10 minuten en de haricots verts in 4 minuten in water met zout beetgaar.
- Schep de Wavy friet op een schaal. Verdeel er de groenten en het stoofvlees over. Garneer met de cress of peterselie.
- Kruidige friet met stoofvlees is een allemansvriend voor de feestdagen. Maak het stoofvlees 1 tot 2 dagen eerder: zo heb je je handen vrij én smaakt het nog lekkerder. Garneer met feestelijke cress of fijngehakte peterselie.
- Tip: Serveer er nog een frisse salade van kropsla met honing-vinaigrette bij.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 720 kcal
- 25 g vet waarvan 9 g verzadigd
- 69 g koolhydraten
- 49 g eiwit
- 9 g vezels
- 2,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen